Neden Buradayız?

Sosyal Medyacı küçük kardeş yeni böbrek nakli olmuş büyük kardeşe demişti ki beş yıl önce "bre kardeş gel beraber kardeş kardeş bir blog açalım, hem çalalım hem oynayalım; bizimle oynamak isteyenleri de aramıza kata kata kocaman bir aile olalım."

İşte böyle çıktık yola,hem kendimiz için hem sizin için, hayatın ve hayatlarımızın içinden, aklımızdan geçenleri, aman aklımıza gelmesin dediklerimizi; görüşlerimizi; yaşanmışlıklarımızı ve yaşanmışlıklaşmasını umduklarımızı; Dün’ün Bugün’ün olası Yarınların içine Siz dostları da katıp, arkamızda rüzgar önümüzde hayat, savrulalım dedik.

Her telden çalmak için burdayız, hem ağlatıp hem güldürmek, bazen güldürürken ağlatıp bazen ağlatırken güldürüp hep düşündürmek için. Gün gelecek stresimizi atacağız birlikte, gün gelecek kızıp bağıracağız ama inanın kızarken bile mutlu olacağız; Çünkü biz inanıyoruz ki mutluluk varılacak hedef değil, katedilen yoldur. Biz bu yolda iki mutlu noktayız ve sizlerle bir sürü mutlu noktacıklar olmak için buradayız....



11 Mart 2012 Pazar

AŞK MI, SEVGİ Mİ, YOKSA TUTKU İNSANI MISINIZ?


 Dün Aşk'ın tarifini yaptık birlikte, bugün içini açıp bakalım, devamında neler olabiliyor görelim istedik...

 


Çok aşığım! Acayip seviyorum! Bizim aramızda tutku var!... Hem kız hem erkek muhabbetleri arasında çok sık rastladığımız cümleler bunlar:)
İnsana yaşadığını hissettiren bu içiçe geçmiş ama derin farkları da içinde barındıran bu üç duygunun anlamları nelerdir? Bizlere neler öğretir? Şu hayatta üçünü de hissedebilen şanslı insanlar hangisini tekrar yaşamak isterler?
Özgürlüğe olan tutkuyu, kitaplara olan aşkı, annenin çocuğuna olan sevgisini dışarıda bırakıp, bir kadın ve bir erkek arasında yaşanan tutkuya, aşka ve sevgiye olan bakışımı anlatmak, sizlerin de fikirlerini almak istedim bu yazıyla.

Tutku;
Aşkı başlatan kıvılcım... Öyle bir çakar ki o kıvılcım, siz fark etmeden sizi yönetmeye başlar.
İradenizi ve yargılarınızı aşar bu güçlü istek.
İyi seksin olmazsa olmazıdır.
Yavaş yavaş azalır ama tamamen kaybolduktan bir süre sonra aşkın da içine eder.
Sevgiyle birlikte az bir süre birlikte olur, çok da alakası yoktur.

Aşk;
Karşınızdakinin göbeğini, çarpık bacaklarını göstermez size, gözler görmek istediğini görür, bardağın boş tarafı ve mantık yoktur aşkın içinde. Boşuna mı demişler aşkın gözü kördür diye..
Aşıksanız sabah yataktan kalkmakta zorlanmazsınız, gözlerinizde ışık, gülüşünüz de sıcaklık vardır.
Aşk, kıskançlık duygusunu kökünden öğretir sizlere.
Çeşitliliği kabul etmez, çok komik de olsa aşkınızın yanında olan herşeyi kıskanabilirsiniz.
O kadar kibirli ve gururludur ki aşk, dönüp arkanızı, ağlayarak uzaklaşabilirsiniz.
Emek istemez, aşıksınızdır bir kere.. Birşey yapmanıza ya da yapılmasına gerek yoktur.
Para gibidir, harcandıkça tükenir! Aşık olduğunuz süreyi uzatmak için dikkatli davranmanız gerekir.

Sevgi;
Gözlükler çıkar; göbek de, çarpık bacaklar da karşınızdadır artık. Ama güzeldir sizin için hem göbek hem de çarpık bacaklar...
Gözlerdeki ışık azalır ama yerini huzur kaplar.
Acıtan kıskançlık duygusu gider, yerine güven çöker.
Emek ister, ne kadar verirseniz o kadar çoğalır, sonu yoktur sevginin..

Bu üç duygudan kolay kolay bıkılmaz, üç’ün biri olmadan yaşamak yaşamak değildir, üç duygunun da sonuna kadar hakkını vermek gerekir. Bir de acı gerçek, üçünün de bittiği anlar vardır ki ondan bahsetmek bile istemiyorum, belki başka bir yazıya artık. 

Benzer şekilde kullandığımız bu üç kelimenin aynı anda hem birbirinden bu kadar farklı hem de birbiriyle bu kadar içiçe olabileceğini hiç düşündünüz mü? 

Şu an karşınıza Alaaddin’in lambasından bir cin çıksa ve sorsa, siz Aşk mı, Sevgi mi yoksa Tutku mu dilersiniz?

Ömre bedel zamanlarınızın olabildiğince uzun sürmesi dileğiyle!

Sevgilerimle ;)

Çiğdem Keskin
Twitter / @keskincigdem

6 yorum:

  1. Ask ? ellerin terler midene sancilar girer bir tedirginlik sarar bedenini bir tuhaf olursun iste bu beladir.... denklemi kurmak sana kalmis !

    YanıtlaSil
  2. Ben ortadaki alanı istiyorum

    YanıtlaSil
  3. bir tutkuyla baslayip, askla yanip,sevgiyle onun yaninda kalmak isterim hep yaalniz siranin sasmasi halinde uzun sureli bi iliskide olmaz

    YanıtlaSil
  4. Benim icin,esmerdir tutku,siyah uzun saclardir,iri anlamli gozlerdir,beyaz dislerdir,buyuk dolgun dudaklar ve kilosuz bedenlerdir. Icine ask karismis bir Latin ruzgaridir ve favorim tutkudur..

    YanıtlaSil
  5. Tek kelimeyler mükemmel bir siteniz var, ayrıca paylaşımlar içinde teşekkür ederim. dell

    Servis
    olarak kaliteli hizmet sunmaktayız.

    YanıtlaSil
  6. Ben aşığım ama çok seviyorum ve inanılmaz tutkuluyum diyebildim hayatımda ilk defa. Yaradan için sevdim birisini delicesine canımı değil ama yarınımı verircesine sevdim birisini. O da beni çok sevdi hatta benden çok sevdi. Cırtlak sesinide çok sevdim çocuksu davranışlarınıda. Olgun davranıp bana doğruyu gösterdiğide oldu küçük bi çocuk gibi mızmızlandığıda. Biz adını koyamadık bunun ve sadece Allah bizi ayırabilir dedik. Şimdi mi? Hala seviyoruz ama ÇOK!

    YanıtlaSil

Çok teşekkür ederiz,yorumlarınız bizim için çok değerli.