Neden Buradayız?

Sosyal Medyacı küçük kardeş yeni böbrek nakli olmuş büyük kardeşe demişti ki beş yıl önce "bre kardeş gel beraber kardeş kardeş bir blog açalım, hem çalalım hem oynayalım; bizimle oynamak isteyenleri de aramıza kata kata kocaman bir aile olalım."

İşte böyle çıktık yola,hem kendimiz için hem sizin için, hayatın ve hayatlarımızın içinden, aklımızdan geçenleri, aman aklımıza gelmesin dediklerimizi; görüşlerimizi; yaşanmışlıklarımızı ve yaşanmışlıklaşmasını umduklarımızı; Dün’ün Bugün’ün olası Yarınların içine Siz dostları da katıp, arkamızda rüzgar önümüzde hayat, savrulalım dedik.

Her telden çalmak için burdayız, hem ağlatıp hem güldürmek, bazen güldürürken ağlatıp bazen ağlatırken güldürüp hep düşündürmek için. Gün gelecek stresimizi atacağız birlikte, gün gelecek kızıp bağıracağız ama inanın kızarken bile mutlu olacağız; Çünkü biz inanıyoruz ki mutluluk varılacak hedef değil, katedilen yoldur. Biz bu yolda iki mutlu noktayız ve sizlerle bir sürü mutlu noktacıklar olmak için buradayız....



27 Şubat 2012 Pazartesi

ANNELERİN YÜREĞİ DEV OLUR, DEVLERİN SEVGİSİ BÜYÜK...


3 ay kadar önce elinde bavullarıyla İstanbul’a doğru yola çıkar çekik gözlü, uzun saçlı, esmer güzeli kadın...Bavulunun birine yaşanmışlıklarını diğerine ise umutlarını koymuştur. Umutları o kadar ağırdır ki bavulu sürükleye sürükleye çıkarabilmiştir evden ancak...Yaşanmışlıklarının ağır kısımlarını yanına almamış evde bırakmıştır, bırakabilmiştir bu sefer...Geçmiş orada durur ve bizi bekler; gelecek ise acele etmezsek kaçıp gider. Bilir bunu güzel kadın.
Bütün yol boyunca gelecek mutlu günleri hayal eder. Kızının başına gelen onca şeyden ve birlikte göğüs gerilen onca zorluktan sonra, O’nu yeniden hayata döndürebileceği düşüncesinin hazzı sarmıştır her bir yanını.
Korkuyordur bir yandan da. Ya bir terslik çıkarsa, ya böbreğim Alev’e uymazsa diye düşünmeyi her ne kadar reddedip aklına getirmek istemese de içi içini yiyordur. Tam umutlanmışken, her şeyin düzelebilme ihtimaline sarılmışlarken ailecek, senelerdir üst üste yaşanan onca terslikten sonra bir tanesini daha kaldıracak güçleri kalmamışken, yeni bir tanesinin düşüncesi bile içini titretmeye yetiyordur.
Haftalarca süren testler ve dayanılmaz beklemelerden sonra alınan "uyumludur" haberi, çok sevinen bir anne, sevinçle beraber korkudan ödü patlayan bir kız.  Kolay mı insanın annesini ameliyat masasına yatırması, sağlıklı bir candan parça alması... Kolay mı ameliyat sonrası inleyişini dinleyecek olmak... Sevinemez bu sefer Alev, daha önceki nakillerinde güle oynaya masaya yatmış olsa da bu sefer için için ağlamaya çoktan başlamıştır...
Annem korkmuyor musun hiç diye sorar her gün, emin misin anne? der sürekli. İnanamaz annesinin gerçekten hiç korkmadığına. Anne korkuyordur korkmasına ama kendisi için değil, ameliyatın başarılı olmama ihtimalidir onu ürküten, bıçak altına yatacak canından bir parça verecek olması umurunda değildir. Anne yüreği bu olsa gerek... Tarifsiz, eşsiz, koskocaman, dev bir yürek...
Bu düşüncelerle savrulurken, bir yandan da süregelen hazırlıklar sonrası; 2 Ocak 2012 ameliyat günü gelir çatar. Annemi benden 1 saat önce götürmek üzere sedyeye bindirdiklerinde gözlerimden sel gibi boşanan yaşlarla içimin nasıl titrediğini bir ben bilirim. 35 yaşındayım, hiç o kadar yoğun duygular hissetmemiştim. Korkunun altına gizlenmiş sevinç, suçluluk, neden ve niçin'ler, acaba’lar, gözümün önünden film şeridi gibi geçen geçmiş, olası gelecekten teselli sahneleri... Tam bir fırtınadır beynimin içinde ta ki hatırlamadığım biri gelip bana sakinleştirici yapana kadar... Yavaş yavaş herşeyin bulanıklaştığını rüzgarın durduğunu hatırlar gibiyim; sonrasında ilk  hatırladığımsa “alev uyan bitti iyisin" lafları; “annem?” dedim;  iyi odada,  çıktı bile” dediler. İşte o an 2 damla yaş aktı gözlerimden, kimdi bana bunları diyen inanın farkında bile değilim.
İçimde bir başka candan parça taşıyorum artık. Her sabah onunla uyanıyorum,onun sayesinde yaşıyorum ve onun varlığıyla bir sonraki güne umutla bakabiliyorum. 
Bu parça bana can veren, dünyaya getiren, besleyip büyütüp “ben” yapan ve sonra da kızı iyileşsin diye şimdiye kadar tüm yaptıkları yetmezmiş gibi çıkarıp böbreğini korkmadan hatta sevinerek vererek bana 2. kez hayat veren  Canım Annem’den...
Annem ben sana ne diyeyim... Nasıl duygularımı ifade edeyim... Sana söylenecek herşey yetersiz, gerçekten kelimeler kifayetsiz... Sen benim yüreğimden kopan feryatta,  gözlerimdeki umutta,  geceleri uykumda, gündüzleri uyanıklığımdasın. Sen benim içimde her hücredesin... Senin bir parçan ile hergün yaşama bağlanıyorum ben... Gel de şimdi bu duyguları bir teşekkür kelimesine bağla... Olmaaazzz hem de hiç yakışmaazz... Sana söylenecek sözler daha yazılmadılar, şu an şıpır şıpır damlayan gözyaşlarımda saklılar.............

Alev Keskin
-->



26 yorum:

  1. Sevgili Alev,
    Bir anne olarak soyluyorum, eminimki annen sen ona bu sansi verdigin icin cok mutludur. Bence sen de bunun mutlulugunu sonuna kadar hic sucluluk hissetmeden yasa. Su dunyada birbirine 1 saat bile dayanamiyan anne kizlar varken boyle sevgi dolu ozel bir baginiz oldugu icin cok sanslisiniz.
    Benim nacizane dusuncem:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Taa uzaklardan...İnanın biz de bunun farkındayız ve artık aynen sizin söylediğiniz şekilde hissediyoruz. Ben de ilk dalgalanmaları çoktan geride bıraktım bile..Veee Sizi tanıtor muyuz çok merak ediyorum şimdi sevgili TAA UZAKLARDAN:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdilik o bana kalsin. Bir gun karsilasinca kendimi tanitirim. Isin dogrusu sanki boyle daha tarafsiz yorum yapicakmisim gibi geliyor. Cunku gercek bir takipcinizim. Her yazinizi cok severek okuyorum:)

      Sil
  3. Çok çok teşekkürler taa uzaklardan...Sevgiler ve o taa uzaklara selamlar diyoruz:)))

    YanıtlaSil
  4. Sadece başlığı okumam ile kalbim dağlandı. Anne özeldir ya herkes için, ağlayınca onun adını sayıklar her insan küçükkken. Anne işte yani karşılığı yok hiçbir yerde. bazen seni seviyorum ile anlatırsın annene sevgini bazen bir öpücükle ama sizin anneniz ve yüreği için söz bulamadım. Annenize ve size çok saygılar. Hepbirlikte hep mutlu kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygılar Bizden efendim. Bizim de yüreğimizi dağlayan yorumunuz için çok teşekkür ederiz, sanki sesinizi duyar gibi olduk buradan...Hep birlikte mutlu kalalım diyoruz ve teşekkür ediyoruz.

      Sil
  5. Hilal Çakmak4 Mart 2012 23:03

    Alev merhaba,
    Bu sürece çok kısa da olsa tanık oldum.. Ameliyattan çıktığında odana doğru giderken oradaydım.. Çiğdem, gözlerini ilk açtığında anneni sorduğunu söyledi bize.. herkes dua ediyor ve heyecanla bekliyordu..
    birbirine bu kadar kenetlenmiş bir aileye sahip olmak bence en güzel mutluluk...
    bu yeni hayatın hepinize güzellikler getirmesi dileğiyle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hilal..Demek oradaydın, gerçi etraftakileri hayal metal hatırlıyorum ama seninle tanışmamış oldugumuzdan farkedemedim herhalde affola:) İyi dileklerin için çok teşekkürler, ailenin ne kadar değerli birşey olduğunu çok iyi biliyoruz,yaşadıklarımız bunu bir kez daha öğretti bize. Umarım herkes bizimkiler gibi badireler atlatmalarına gerek kalmadan ailenin degerini anlar ve bu degere sahip çıkarlar. en kısa zamanda yüzyüze tanışıp görüşebilmek dileğiyle:)teşekkürler ve sevgiler

      Sil
  6. Utanmasam ağlayacağım.. Gerçekten çok güzel ve etkileyici.. Zaten her sabah twitterda sizin böbreğimle ...ncı günüm twitlerinizi görünce bile etkileniyorum. Ama bu şekilde okumak daha bir etkiledi beni.. Ne mutlu ki size, öyle bir anneye sahipsiniz. Hepimizin kanatsız melekleri annelerimiz, onlar en büyük sevgiyi hak ediyorlar zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsiniz, kelimelerinize ve yüreğinize sağlık. Annelerimiz bizim canlarımız, can verenlerimiz, bazıları 2 kere veriyorlar işte benimki gibi...
      Teşekkürler okudugunuz ve zaman ayırıp yorumladıgınız için....
      Takipte kalın lütfen:)

      Sil
  7. Çok güzel tarif etmişsiniz..güzel annenin güzel kardeşlerisiniz ayrılmayın hiç emi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))çook teşekkürler...ayrılık hepimizden uzak dursun:)

      Sil
    2. Sizin yazılar da harika bu arada:)keyifle takip edeceğim bundan sonra.

      Sil
    3. Teşekkür ederim...keyif alın inşallah...

      Sil
  8. iki paragraftan sonra okumadım. kendime güvenemdim. ağlarım kesin. fazla duygusalım bu sıralar. geçmiş şükürler olsun. anne işte. ne denebilir ki? umarım yüzünden gülücükler eksilmez bir ömür boyu. tüm anneler kutsaldır. annenin elleri şöyle dursun ayakları öpülmeli. hep resmindeki gibi gül emi.

    YanıtlaSil
  9. Alev'cim sen beni tanımıyorsun ama ben senin hikayeni taa küçüklüğünden beri takip ediyorum uzaktan. Cesaretini, metanetini, kalbini taktir ederek. Son ameliyattan haberim yoktu. Geçenlerde annene uğradım kapıdan, 5 dakika hatırını sorayım diye. Meğer neler atlatmışsınız bu kış ailecek... O günden beri sen de dualarımdasın. Dün gördüm blogunu ve sevindim seni sanal ama daha yakından tanıyabilecek olduğuma. Güzel yazılarını takipteyim artık. Tüm Keskinlere kucak dolusu sağlık ve mutluluk diliyorum. Sevgilerimle, Eren Tapan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eren Hanım; şimdi anneme kim oldugunuzu sordum; öncelikle başsağlığı dilemek isterim; çocukluğumun sembollerindendi anneniz; bundan sonra kalplerimizde yaşayacak ve güzel sözleriniz için de çok teşekkürler...Tanışmak umuduyla diyorum.

      Sil
    2. Annem hakkındaki güzel sözlerin beni çok mutlu etti. Sağol Alevcim. Senin annen de benim idolüm artık. Ben bu yazı Ayvalık İstanbul arasında mekik dokuyarak geçiriyorum. Birinden birinde tanışabilirsek çok sevinirim. Cep telefonumu sana amail atıyorum..

      Sevgilerimle

      Sil
  10. Tek kelimeyler mükemmel bir siteniz var, ayrıca paylaşımlar içinde teşekkür ederim. dell

    Servis
    olarak kaliteli hizmet sunmaktayız.

    YanıtlaSil
  11. Yazmalı..evet bi şeyler yazmalı ama ne ?... Bir annenin varlığı ancak bu kadar güzel anlatılabilinirdi.Sevginizle yaşlansın..Ve size de çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  12. Anne yüreği işte..Ne söylense az gelir, cümlelere sığmaz duygular..Gözyaşları sel olurda, cümleler kifayetsiz kalır yaşanılanlara..Örnek anne dedikleri budur işte..Allah başta annenize olmak üzere Sağlıklı mutlu ömürler versin sizlere. Yüreğinize sağlık gerçekten okurken gözyaşlarımı tutamadım..Tebrik ederim cümleler canlandı yazdıklarınızı okurken...Yazılarınızın devamını bekliyor,başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten cümleleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. İkimiz de sağlıklı ,mutlu ve gelecekten çok daha umutluyuz. Sizlerden de böyle güzel dilekler geldikçe paylaşmanın keyfiyle çoğalıyoruz.. Yüreğinize sağlık
      Alev

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için..
      Dün akşam twitterda bir tweet dikkatimi çekti.(..."örümcek" oldukları için "ağ" örmediler, "ağa" takıldıkları için "örümceğe" dönüştüler...) ilk önce kopyaladım.Paylaşmadan önce bir araştırayım dedim.Çünkü Emeğe saygı çok önemlidir. Sonuçta öyle bir söz kesin bir bilge düşünüre aittir, insanlarda rastgele paylaşmışlardır kimin söylediğini yazmadan" diye düşündüm.Sonra google sordum her paylaşımın altında Alev Keskin ismi çıkıyordu. bende merak ederek bu sözü söyleyen kişinin Twitter sayfanına girdim.Tweetleri tek tek okumaya başladım..Atılan tweetler normal insanların söylediği sözlerden öte hepsinde bir teşhis, hepsinde bir telmih sanatı yer alıyordu.. Bunları yazan edebiyatçı ya da edabiyata gönül vermiş biridir diye düşündüm.. Neredeyse Twitterın ilk açıldığı tarihe kadar bütün tweetleri okudum.İnanılmaz...Mükemmell... okudukça okuyasım geliyor,beğendiklerimi Retweetliyordum.Uyku gözümden akıyordu ama bunları nasıl biri söylemiş diye de merak etmekten kendimi alamıyordum. sonra bir paylaşım. Annelerin Yüreği Dev olur. İlk önce yazıyı okudum.Okudum okumasınada bir kez daha mest oldum..Çok etkilendim..Bİr yazı insana bu kadar dokunabilirdi..Sonra yazanın kim olduğu hakkında yazılan yazıyı okudum...Psikolog olduğunuzu öğrendim. Bir kez daha tebrik ettim...İşte ondan sonra düşündüm ki; O yüzden söylediğiniz sözler insanın içine işliyor, ve düşündürüyor..düşündüklerimi sizlerle paylaşmak istedim.. Görünen o ki bir sözünüzle bile insanları kendinize çekiyor ve gerçekten bıkmadan ve merakla yazdıklarınızı okutuyorsanız,Bence siz gerçek bir edebiyatcçı, gerçek bir yazarsınız.. Tekrardan Tebrik ederim... Emeğinize, Yüreğinize Sağlık...Vakit buldukça diğer yazılarınızı kesinlikle okuyacağım..İyi çalışmalar,İyi günler dilerim..

      Sil
    3. Ben şimdi bu güzel satırlardan mest olmuş durumda yazacak kelime bulamıyorum. Çok çok teşekkürler.
      Twitter'a gelince elimden geldiğinde insanları düşündürmeye çalışıyorum kimi sadece göründüğü anlamı için okuyor kimi düşünüyor Sizin gibi... Türkçe kirliliğinin kol gezdiği ve herkesin birbirinin fikrini çalıp boy göstermek için çabaladıgı sanal bir ortamda bu kadar işte...Keyifli, iyi bir gözlem alanı, faydası ve zararı da tam saha mac yapar, kim kazanacak henüz bilmiyorum:) Sevgiler

      Sil
    4. Kesinlikle çok doğru bir tespit..O zaman faydalarının kazanması temennisiyle.. :) Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.. (^_^) Sevgiyle, Sağlıcakla kalın..

      Sil
  13. Anne.!

    Cennet cemalin aksetsin gözlerime,
    Mübarek varlığın işlesin yüreğime,
    Önce dudaklarım değsin hürmet ile ellerine,
    Sonra mübarek ellerin değsin ser’ime,

    Söylenecek en güzel en süslü kelime,
    Dökülsün yüreğimden dilime, dilimden kalemime,
    Önce dudaklarım değsin hürmet ile ellerine,
    Sonra mübarek ellerin değsin ser’ime,

    Anlatamaz hiç bir söz hiç bir kelime hiç bir cümle,
    Meth edilmişsin sen ki, ilahi kelam ile,
    Yaratılan her şey, yaratılmış senin şerefine,
    Önce dudaklarım değsin hürmet ile ellerine,
    Sonra mübarek ellerin değsin ser’ime,

    Dedi.; Nebi’yi Muhammed, sabit hadis ile,
    Cennetler dahi serildi ayaklarının dibine,
    Can’ın ile can eyledin bu fani aleme,
    Sana rütbeyi yaradan verdi, "Anne".
    Önce dudaklarım değsin hürmet ile ellerine,
    Sonra mübarek ellerin değsin ser’ime,

    Kenan SAYIN.

    YanıtlaSil

Çok teşekkür ederiz,yorumlarınız bizim için çok değerli.